infraroodverwarmers

Infraroodstralers lijken sterk op de stralingswarmte-energie die ons eigen lichaam afgeeft. Het is wat ons warm houdt als we gehuld zijn in jassen en sjaals. Het zorgt er ook voor dat de zon de sneeuw op onze auto’s of zelfs op de trottoirs opwarmt als het zonnig is. Infraroodstralers produceren deze warmte door infraroodlichtgolven te gebruiken om een specifiek gebied of object te verwarmen. De meeste infraroodstralers gebruiken een gloeidraad, die omgeven is door een keramische of metalen coating die de warmte vasthoudt, evenals een spiegel om de verwarmingsenergie op het gewenste oppervlak te reflecteren.

Wanneer de gloeidraad brandt, komt er een onzichtbare straal infraroodenergie vrij die wordt geabsorbeerd door objecten en mensen in de kamer. Deze warmte wordt vervolgens terug de kamer in gereflecteerd, waardoor de muren, de vloer en het plafond worden verwarmd en uw huid warm aanvoelt. Infraroodstralers zijn stil, efficiënt en gaan lang mee. Daarom zijn ze een uitstekende keuze voor woningen. Ze vereisen minder onderhoud dan andere verwarmingsmethoden en zijn een uitstekende optie voor degenen die zich zorgen maken over de gevolgen voor het milieu.

infrarood verwarming

Er zijn veel opties als het gaat om het kiezen van de juiste soort infraroodstraler voor thuis of op kantoor. Ze verschillen in grootte, gebruikte materialen en hoe ze werken, dus het is belangrijk om de juiste te vinden voor uw behoeften. Door online te zoeken, kunt u eenvoudig een breed scala aan fabrikanten en leveranciers vinden. Kies een handvol van hen met wie u uitgebreid wilt spreken en vergelijk hun informatie en producten.

Wat zijn infraroodverwarmers?

Het belangrijkste verschil tussen elektrische infraroodstralers en andere soorten verwarming is de manier waarop ze hun warmte genereren. Traditionele verwarmingstoestellen, zoals verwarmingstoestellen die op gas of elektriciteit werken, gebruiken convectie om de lucht in een ruimte op te warmen. Dit gebeurt wanneer ze opwarmen, waardoor de verwarmde lucht opstijgt en koudere lucht naar beneden duwt, waardoor een circulatie van verwarmde en gekoelde lucht door uw huis of kantoor ontstaat.

Convectie zorgt er echter voor dat lucht beweegt, wat kan leiden tot problemen zoals stofdeeltjes die door het huis bewegen of een tochtig gevoel waarbij u het kouder voelt aan uw voeten dan aan uw hoofd. Infraroodverwarming zorgt er daarentegen niet voor dat de lucht circuleert, en dit kan goed zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Infraroodstralers zijn te vinden in magazijnen en spelonken, maar ook langs productielijnen in fabrieken. Ze kunnen worden gebruikt voor elk soort project waarbij directe warmte nodig is, zoals het drogen en uitharden van verven of lakken. Ze zijn ook een uitstekende keuze voor huiseigenaren die hun huis renoveren of bouwen en hun bouwkosten laag willen houden. Zorg er echter altijd voor dat uw infraroodstraler CSA-gecertificeerd is en is getest om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de toepasselijke veiligheidsnormen. Controleer ook de website van de fabrikant voor aanvullende details over hun verwarmingssystemen en veiligheidspraktijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *